100% gerecyclede verpakkingen, het is mogelijk!

Onze partner Coca-Cola heeft een mooie stap richting een circulaire wereld gezet. Vanaf nu zijn alle kleine flesjes (0-500ml) gemaakt van 100% gerecycled plastic. Nederland is het tweede land ter wereld waar dit gebeurd. Alleen in Nederland bespaart Coca-Cola hiermee per jaar al 10.000 ton aan nieuw plastic. Hiermee wordt per jaar een CO2-besparing gerealiseerd van 21% op de flessen.
Coca-Cola zet als eerste frisdrankproducent hiermee hopelijk een trend. De flessen van de merken Chaudfontaine en Fuze Tea waren al gefabriceerd van 100% gerecycled plastic maar Coca-Cola wilt zo snel mogelijk het gehele assortiment van 100% gerecycled plastic maken.

De flessen die worden gerecycled komen uitsluitend uit Nederland zodat transportkosten en uitlaatgassen zo min mogelijk zijn. Dit wordt gerealiseerd door een sterke en lokale infrastructuur wat ervoor zorgt dat het inzamelen en recyclen van de flessen vlekkeloos verloopt.
Naast het gebruik maken van 100% gerecycled plastic is Coca-Cola ook bezig met het verminderen van verspilling, extra verpakkingsmateriaal en het lichter maken van de verpakkingen. Ook wordt er gekeken of er iets met de afvalstromen gedaan kan worden en hoe de grondstoffen duurzamer gebruikt kunnen worden.
Coca-Cola heeft veel duurzaamheidsambities die vallen onder hun programma: ‘’World Without Waste” en werkt hier ook met oprechte aandacht aan. De ambitie voor 2030 is om bij de verkoop van elke verpakking een ander flesje of blikje in te zamelen om te recyclen.
Het ultieme doel van Coca-Cola is om binnen tien jaar naar een 100% circulair proces te gaan waarbij geen nieuw plastic meer wordt geproduceerd. De flesjes worden dan uitsluitend gemaakt van 100% gerecycled plastic.
Volgend jaar geldt in Nederland statiegeld óók voor de kleine flesjes. Een belangrijk stap richting het ultieme doel van 100% gerecyclede flesjes. Op deze manier zullen meer consumenten óók de kleine flesjes inleveren: Meer motivatie voor de consument om flessen in te leveren, minder afval voor de natuur.
Doelen 2020-2021
  • 100% gerecycled plastic voor kleine flessen (≤500 ml) per oktober 2020 en grote flessen in 2021 (excl. dop en etiket), in Nederland geproduceerd.
  • Besparing nieuw plastic t.o.v. flessen gemaakt van nieuw plastic.
  • CO2 besparing t.o.v. 2019, PET-flessen gemaakt van 50% gerecycled plastic.
ABOS heeft als partner veel vertrouwen in Coca-Cola en geloven dat zij deze doelen kunnen waarmaken! Benieuwd hoe wij bedrijven helpen omgaan met plastic en streven naar een duurzamere wereld? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info via info@abos.eu of Tel: 035-6935626
Product toegevoegd. Bedankt voor uw bestelling.