Duurzaam ondernemen

wij nemen het initiatief om duurzamer te zijn

ABOS onderneemt op een maatschappelijk verantwoorde wijze. Wij voeren verschillende producten en verlenen dagelijks onze service aan verschillende organisaties. Dit doen wij met de grootst mogelijke zorg en met respect voor mens en milieu. 
Het hanteren van keurmerken en het tonen van initiatief als maatschappelijk verantwoorde ondernemer vinden wij belangrijk. Daarom voeren wij voornamelijk producten met keurmerken die een bijdrage leveren aan een betere wereld. 

 

Café Primero koffie is duurzaam Rainforest Alliance

 
Het koffielabel Café Primero is voorzien van het Rainforest Alliance certificaat. De missie van deze milieuorganisatie heeft een inspirerende boodschap. ABOS kiest voor Rainforest Alliance omdat zij biodiversiteit willen behouden en een duurzaam levensonderhoud garanderen!
MISSION RAINFOREST ALLIANCE
The Rainforest Alliance’s ambitious mission is to conserve biodiversity and ensure sustainable livelihoods by transforming land-use practices, business practices, and consumer behavior.

FairChain koffie Fairchain Foundation

 
ABOS werkt samen met de FairChain Foundation om onze koffieketen duurzamer te maken. De waarde verdeling gelijkmaken tussen de koffieproducent en koffiedrinkers is ons doel. Hiervoor is een eerlijke relatie tussen producent en consument essentieel!

De verschuiving in de koffieketen betekent ook de verschuiving van de waarde. Wij stimuleren 300% meer de ontwikkeling in koffie producerende landen en geven 20% FairChain premie aan de koffieboeren. Samen met de FairChain Foundation verbeteren wij het leven van mensen!

Bewust continu circuleren 

 

ABOS biedt continuïteit door preventief onderhoud uit te voeren en te werken met koffieautomaten van hoge kwaliteit. De gemiddelde inschakelduur van uw koffieautomaat is dan ook weliswaar 99,75%. 
Door storingen te voorkomen in plaats van te herstellen verlengen wij de levensduur van automaten. Hierdoor gebruiken wij minder plastic onderdelen en gaan automaten langer mee.

Wereldsmaken in Fairtrade thee Fairtrade International

 

Het theeassortiment van ABOS is voorzien van het Fairtrade certificaat. De milieuorganisatie stimuleert de duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden door samen te werken aan eerlijke handel. Het samenwerken en creëren van een beter leven is kenmerkend en tevens de reden waarom ABOS kiest voor een Fairtrade theeassortiment.
FOR PEOPLE. NOT FOR PROFIT.
Fairtrade Original. Pioniers sinds 1959. Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken. Samen? Ja echt samen. We komen bij hen over de vloer en delen kennis met elkaar. Wij kennen de smaak van Nederland, zij de ingrediënten en recepten. Dát maakt ons ‘Original’.

 

Ondernemen op zonne energie Energiebesparen

 

Energie opwekken en besparen is bij ABOS een dagelijkse taak. Door het bedrijf Energy Victron zijn meer dan 100 BlueSolar Panels op het dak van het hoofdkantoor geïnstalleerd. Het verbruik en het opwekken van energie wordt live gemonitord en zorgt ervoor dat medewerkers betrokken raken. Iedereen kan zien hoeveel energie dagelijks is verbruikt en opgewekt. Het zelfvoorzienend zijn in energie heeft ertoe geleid dat wij als organisatie duurzamer kunnen ondernemen. 
Product toegevoegd. Bedankt voor uw bestelling.