Service

Technische ondersteuning en dagelijkse verzorging

Klantenservice van ABOS 

 

De klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar. Een serviceaanvraag kunt u per telefoon of per mail aan ons doorgeven. Eventueel kunt u ook het contactformulier hiervoor gebruiken. 
 
Serviceaanvraag: 035 - 695 0381 of service@abos.eu. 

 

 

Wij verhelpen de meeste serviceaanvragen nog op dezelfde dag. In sommige gevallen is een aanvraag telefonisch te verhelpen en krijgt u direct een monteur aan de telefoon. Ook is het mogelijk om de veelgestelde vragen te raadplegen. 
 
Veelgestelde Vragen >

Technisch Onderhoud en Service

 

Bij de technische afdeling van ABOS werken technisch geschoolde monteurs die elk probleem oplossen. Nieuwe automaten worden grondig bestudeerd om de technische kennis te verzamelen. Vervolgens wordt op vakkundige wijze het onderhoud uitgevoerd en de technische service u aangeboden.

Het gebruikerspercentage van onze koffieautomaten is 99,8%

Ook de operators zijn opgeleid om problemen te verhelpen en klein onderhoud uit te voeren. Om problemen te voorkomen wordt twee keer per jaar een grondige onderhoudsbeurt uitgevoerd. Problemen die zich voordoen worden dan ook vaak dezelfde dag nog opgelost.

100% verzorging, ABOS gaat "all the way"

 

Een automaat wordt aan de binnen- en buitenzijde grondig gereinigd. Vervolgens wordt de functionaliteit gecontroleerd en kleine reparaties direct uitgevoerd. De kwaliteit wordt gewaarborgd door aan het einde een foto van de automaat naar de cloud te uploadenHier wordt een statusverslag aan toegevoegd met de uitgevoerde werkzaamheden. 

Contactformulier

Stuur dit formulier toe en wij nemen direct contact met u op.

Dhr. Mevr.
Koffieautomaten
Frisdrankautomaten
Snackautomaten
Voedselverstrekkende automaten
Gratis proefplaatsing
Anders, zie bericht
Product toegevoegd. Bedankt voor uw bestelling.