Service

Technische ondersteuning en dagelijkse verzorging

Klantenservice van ABOS 

 
De klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar. Een serviceaanvraag kunt u per telefoon of email aan ons doorgeven. Eventueel kunt u ook het contactformulier gebruiken. Wij verhelpen een probleem vaak nog dezelfde dag en indien mogelijk direct per telefoon.

Service nodig? Bel: 035 - 695 0381

Vragen die veel voorkomen hebben wij voor u beantwoord op de pagina Veelgestelde vragen. Hier kunt u antwoorden vinden op vragen zoals; Hoeveel koffieautomaten heb ik nodig? Wie verhelpt de storing aan de koffieautomaat? Hoeveel koffie moet ik bestellen?

Veelgestelde Vragen >

Technisch onderhoud

 

Nieuwe technische ontwikkelingen nemen wij direct onder de loep zodat de technische kennis altijd up to date is. Bij de technische dienst van ABOS werken ook alleen vakkundige en technisch geschoolde monteurs. De uitdaging bij een technische storing blijft het zo snel mogelijk vinden van de beste oplossing!

Het gebruikerspercentage van onze koffieautomaten is 99,8%

Ook de operators zijn opgeleid om problemen te verhelpen en klein onderhoud uit te voeren. Om problemen te voorkomen wordt twee keer per jaar een grondige onderhoudsbeurt uitgevoerd. Problemen die zich voordoen worden dan ook vaak dezelfde dag nog opgelost.

100% verzorging, ABOS gaat "all the way"

 

Een automaat wordt aan de binnen- en buitenzijde grondig gereinigd. Vervolgens wordt de functionaliteit gecontroleerd en kleine reparaties direct uitgevoerd. De kwaliteit wordt gewaarborgd door aan het einde een foto van de automaat naar de cloud te uploadenHier wordt een statusverslag aan toegevoegd met de uitgevoerde werkzaamheden. 

Contactformulier

Stuur dit formulier toe en wij nemen direct contact met u op.

Dhr. Mevr.
Koffieautomaten
Frisdrankautomaten
Snackautomaten
Voedselverstrekkende automaten
Gratis proefplaatsing
Anders, zie bericht
Product toegevoegd. Bedankt voor uw bestelling.