Hoe onderhoud u een koffiemachine?

Koffie is heerlijk. Koffie is iets wat gedronken wordt op verschillende momenten en gelegenheden. Denk aan het heerlijke kopje koffie wanneer u 's morgens op het werk aankomt. Of denk aan het kopje koffie dat u thuis drinkt op de zaterdagmiddag.
Koffie is lekker, koffie kikkert op en koffie heeft een sociaal aspect. Wel is het zo dat koffie niet altijd even lekker is. Dit kan het geval zijn wanneer koffie komt uit een slecht onderhouden koffiemachine. Een koffiemachine schoonmaken is belangrijk om goede koffie te garanderen. Maar hoe doet u dit precies? Lees vooral verder!
 

Volg de bijgevoegde instructies voor onderhoud koffiemachine

 
Heeft u een koffiezetapparaat op het werk staan? Dan weet u vast dat dit apparaat zo nu en dan meldingen geeft. Meldingen dat de residubak geleegd dient te worden bijvoorbeeld. Of dat het tijd is voor ontkalking. Let altijd goed op dergelijke meldingen en lees de instructies die bij het apparaat gevoegd zijn goed door. In deze instructies staat vaak zeer exact omschreven hoe u de koffiemachine dient te reinigen. Er staat waar u schoonmaaktabletten dient te plaatsen en welke onderdelen u dient te verwijderen voor reiniging bijvoorbeeld.
 

Andere schoonmaaktips voor koffiemachine

 
Er zijn, naast de standaard instructies die horen bij de koffiemachine, ook nog andere manieren voor het onderhoud van een koffiemachine. Zo kunt u een koffiezetapparaat schoonmaken met soda. De soda weekt vuil los. Een koffiezetapparaat schoonmaken met azijn kan ook. Maar een koffiezetapparaat schoonmaken zonder azijn is ook een goede optie. Met warm water komt u immers al een heel eind.
 

Koffiemachine onderhoud door ABOS

 
Het reinigingsonderhoud van een koffiemachine kunt u meestal zelf wel af. Is er echter sprake van een groter gebrek? Wanneer u een ABOS koffiemachine heeft, kunt u onze monteurs inschakelen. Wij helpen u graag aan goede koffie en een goed apparaat!
Product toegevoegd. Bedankt voor uw bestelling.